Foto’s ledenbijeenkomst

Foto’s van de ledenbijeenkomst van de Vestdijkkring op 22 oktober in de OBA.

Voorzitter Hans van Velzen opende de bijeenkomst

 

Arko Oderwald hield een presentatie ‘Vestdijk en Amsterdam’

Historische beelden in zijn presentatie uit de tijd dat Vestdijk in Amsterdam verbleef

Wim Hazeu met een inleiding op een documentaire over zijn werk aan de biografie van Vestdijk

HT, 22 oktober 2022

Terug omhoog

Uitnodiging ledenbijeenkomst Vestdijkkring op 22 oktober 2022

Aanvang 14.00 uur, Openbare Bibliotheek Amsterdam


Beste leden van de Vestdijkkring,

Hierbij nodigen wij u uit voor de ledenbijeenkomst van de Vestdijkkring:

           VESTDIJK EN AMSTERDAM

Simon Vestdijk heeft een groot deel van zijn leven in Amsterdam doorgebracht en in zijn werk speelt Amsterdam dan ook een belangrijke rol.

Tijdens deze bijeenkomst zal Arko Oderwald aan de hand van unieke foto’s ons een rondleiding geven door het  Amsterdam van Simon Vestdijk.

Arko Oderwald is medisch filosoof en ethicus en was werkzaam bij het VU Medisch Centrum als universitair hoofddocent. Hij was ook de coördinator van het VUmc-programma op het gebied van literatuur en geneeskunde. In dat kader organiseerde hij onder andere het programma ‘Schrijver op de afdeling’, dat drie bijzondere romans (van Bert Keizer, Anna Enquist en Kristien Hemmerechts) heeft opgeleverd.
Ook organiseerde hij jarenlang een symposium over een medisch-literair programma, waaronder in 2019 het symposium ‘Schrijvende dokters’ over Arnold Aletrino, Frederik van Eeden, Jan Slauerhoff en Simon Vestdijk, met daaraan gekoppeld een medisch-literaire wandeling van Binnengasthuis naar Wilhelmina Gasthuis.

Na de pauze zal de documentaire ‘Is ’t nu al liefde?’ vertoond worden, een portret van de biograaf Wim Hazeu tijdens zijn onderzoek naar de vrouwen van Simon Vestdijk. Met medewerking van o.a. Nol Gregoor, Mieke Vestdijk, Theun de Vries en het Letterkundig Museum.

Bij de bijeenkomst zal ook een boekentafel aanwezig zijn waarop toepasselijke titels van Vestdijk te koop zijn; tevens is de speciale editie van de Vestdijkkroniek ‘Vestdijk en Amsterdam’ te koop voor slechts € 5,00.

De bijeenkomst vindt plaats in de Forumzaal op de zesde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade, en is gratis toegankelijk voor leden van de Vestdijkkring.

Ik hoop u daar te mogen ontmoeten,
met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Hans van Velzen, voorzitter, 20 september 2022

 

Terug omhoog

Terug omhoog

Terug omhoog

Ina Dammanprijs 2022 toegekend aan Jankobus Seunnenga

Het bestuur van de Vestdijkkring heeft de Ina Dammanprijs 2022 toegekend aan de dichter / zanger / songwriter Jankobus Seunnenga voor zijn vertolking van de gedichten van Simon Vestdijk (1898-1971).

Jankobus Seunnenga verdiept zich in Vestdijks gedichten, zet ze op toon en vertolkt ze op een indringende manier waardoor ze voor een breed publiek toegankelijk worden gemaakt.  Ook zijn ze vastgelegd op de CD’s  “Fabels met kleurkrijt”, “Voor het land” en “Uit angst voor de holheid`’.

De Ina Dammanprijs, die dit jaar voor de 12e keer wordt uitgereikt, bestaat sinds het jaar 2000 en is de opvolger van de Vestdijk scriptieprijs, een bekroning voor de beste studies over Vestdijk of voor goede vertalingen van zijn werk.

Sinds enige tijd is het een onderscheiding voor het leveren van een bijdrage aan het in stand houden van de kennis over en de belangstelling voor de persoon en het werk van Simon Vestdijk.

Recente winnaars zijn Vestdijkbiograaf Wim Hazeu, musicus Emanuel Overbeeke, auteur Maarten ’t Hart en museum Het Hannemahuis in Harlingen.

De prijs bestaat uit een beeldje van Ina Damman op de schaats, gemaakt door Mieke Vestdijk.

De prijs zal worden uitgereikt tijdens het tweede literair festival Vestdijk in Harlingen op zaterdag 25 juni 2022. Dan zal ook de 22ste Anton Wachterprijs voor het beste literaire debuut worden uitgereikt. De winnaar hiervan is nog niet bekend.

HvV, 20 mei 2022

Jankobus Seunnenga, 2018

 

Terug omhoog

Kalender: Activiteiten

november 2022
M D W D V Z Z
« okt    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Categorieën