De kellner en de levenden opgenomen in de eBooks Eregalerij

Tijdens de ledenvergadering van de Vestdijkkring op zaterdag 31 maart heeft Jef van Gool, hoofdredacteur van het Literatuurplein, de roman De kellner en de levenden gepresenteerd.
Deze galerij is vorig jaar gestart met 25 klassieke meesterwerken uit de Nederlandse literatuur. Het gaat niet alleen om de romanteksten, maar ook om verhalen, beeldmateriaal en informatie over het boek en de schrijver. De site is een samenwerkingsproduct van de Digitale Bibliotheek Nederland, Het Letterkundig Museum en de Openbare Bibliotheken.
De site is een groot succes want is inmiddels vele tienduizenden keren geraadpleegd en gedownload.Jef van Gool in OBA

Alle reden dus voor de uitbreiding met de volgende 25 titels met als doelstelling uiteindelijk tot een Eregalerij van 100 toptitels uit de Nederlandse Literatuur te komen. Hans van Velzen zei ‘zowel als voorzitter van de Stuurgroep e-books, en als voorzitter van de Vestdijkkring bijzonder verheugd te zijn dat Vestdijk als eerste is opgenomen bij de uitbreiding van deze galerij’.
Voorts memoreerde van Velzen dat de keuze voor De kellner in nauw overleg met de familie Vestdijk is gemaakt. Voor de eerste serie van 25 boeken gold dat zij rechtenvrij waren omdat de auteurs meer dan 70 jaar geleden waren overleden. Dat is hier niet het geval. De rechten berusten bij de familie Vestdijk. Van Velzen bedankte de aanwezige familie de rechten voor dit doel beschikbaar te hebben gesteld. 
Hierna gaf Jef van Gool het in groten getale opgekomen publiek in de Vestdijkzaal van de OBA een ruimhartige blik in de rijke informatie van het nieuwe e-bookproduct. Van Gool zal hierover in de volgende Vestdijkkroniek een artikel schrijven.

WvW, 2 april 2012

Kalender: Activiteiten

juli 2024
M D W D V Z Z
« mrt    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categorieën