Drie verfilmingen van Vestdijk romans in DVD-box!

DVD box van Vestdijk romans
Drie boekverfilmingen van Vestdijk zijn in één dvd-box verschenen. Het gaat om drie bekende meesterwerken: Ivoren Wachters, De ziener en Het glinsterend pantser. De romans werden verfilmd ter gelegenheid van Vestdijks 100e geboortedag in 1998.
In Ivoren Wachters botst de gymnasiast Philip met het gezag. Hij haalt het bloed onder de nagels van zijn Nederlandse leraar Frits vandaan. Frits beledigt op zijn beurt Philip over diens slechte gebit en vanaf dat moment volgen een aantal bizarre gebeurtenissen ….. Het loopt uit op een botsing tussen burgerlijkheid en dichterschap. Een enerverende verfilming door Dana Nechushtan met o.a. Stijn Westenend, Roef Ragas, Gwen Eckhaus, Cees Geel, Elvira Out, Joop Doderer en Carice van Houten. Script: Theo Nijland.
Volgens Vestdijk is De ziener één van zijn beste romans. Hij schreef dan ook zelf het script voor de verfilming waarvoor Gerrit van Elst de regie voerde. Pieter Le Roy is een voyeur die als liefdesmakelaar in zijn vrije tijd vrijende paartjes begluurt. Zijn nieuwe huurster, een lerares Frans, ontvangt wekelijks een leerling. Om hen te manipuleren, stuurt hij een roddel de wereld in over een vermeende relatie. Dit brengt hen nader tot elkaar, maar houdt de relatie stand? In de hoofdrollen o.a.: Porgy Franssen, Carine Crutzen, Gijs Naber, Elizabeth Hoytink en Liz Snoyink.
Het glinsterend pantser is het bloedstollend verhaal over een auteur die gefascineerd raakt door zijn jeugdvriend Victor, die inmiddels een gevierd dirigent is. Victor verleidt vele vrouwen door zijn uitstraling en prachtige muziek. De auteur besluit een boek over hem te schrijven en gaat daarin tot het uiterste om de raadselachtige Victor beter te doorgronden…… Naast de schitterende Thom Hoffman als Victor, spelen Victor Löw, Tamar van den Broek, Loes Wouterson en Ricky Koole hoofdrollen.
De regie is van Maarten Treurniet. Script: Jan Blokker
TDM Entertainment adviesprijs: EUR 29,99
Aanbod shop van de krant: EUR 19,95

WvW, 27 september 2012

Kalender: Actueel

juli 2024
M D W D V Z Z
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categorieën