Uitnodiging ledenbijeenkomst Vestdijkkring op 22 oktober 2022

Aanvang 14.00 uur, Openbare Bibliotheek Amsterdam


Beste leden van de Vestdijkkring,

Hierbij nodigen wij u uit voor de ledenbijeenkomst van de Vestdijkkring:

           VESTDIJK EN AMSTERDAM

Simon Vestdijk heeft een groot deel van zijn leven in Amsterdam doorgebracht en in zijn werk speelt Amsterdam dan ook een belangrijke rol.

Tijdens deze bijeenkomst zal Arko Oderwald aan de hand van unieke foto’s ons een rondleiding geven door het  Amsterdam van Simon Vestdijk.

Arko Oderwald is medisch filosoof en ethicus en was werkzaam bij het VU Medisch Centrum als universitair hoofddocent. Hij was ook de coördinator van het VUmc-programma op het gebied van literatuur en geneeskunde. In dat kader organiseerde hij onder andere het programma ‘Schrijver op de afdeling’, dat drie bijzondere romans (van Bert Keizer, Anna Enquist en Kristien Hemmerechts) heeft opgeleverd.
Ook organiseerde hij jarenlang een symposium over een medisch-literair programma, waaronder in 2019 het symposium ‘Schrijvende dokters’ over Arnold Aletrino, Frederik van Eeden, Jan Slauerhoff en Simon Vestdijk, met daaraan gekoppeld een medisch-literaire wandeling van Binnengasthuis naar Wilhelmina Gasthuis.

Na de pauze zal de documentaire ‘Is ’t nu al liefde?’ vertoond worden, een portret van de biograaf Wim Hazeu tijdens zijn onderzoek naar de vrouwen van Simon Vestdijk. Met medewerking van o.a. Nol Gregoor, Mieke Vestdijk, Theun de Vries en het Letterkundig Museum.

Bij de bijeenkomst zal ook een boekentafel aanwezig zijn waarop toepasselijke titels van Vestdijk te koop zijn; tevens is de speciale editie van de Vestdijkkroniek ‘Vestdijk en Amsterdam’ te koop voor slechts € 5,00.

De bijeenkomst vindt plaats in de Forumzaal op de zesde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade, en is gratis toegankelijk voor leden van de Vestdijkkring.

Ik hoop u daar te mogen ontmoeten,
met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Hans van Velzen, voorzitter, 20 september 2022

 

Kalender: Activiteiten

juli 2024
M D W D V Z Z
« mrt    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categorieën